Eandis vernieuwt fietsvloot en gaat in zee met Bike&Co

Eandis - inwijding fietsen

Eandis geldt als een van de voorbeeldbedrijven op het vlak van duurzame mobiliteit. In 2008 pionierde het energiebedrijf met de introductie van de eerste bedrijfsfietsen. De fietsvloot werd steeds groter en steeds meer werknemers op verschillende vestigingen kregen een fiets ter beschikking om verplaatsingen te maken tijdens de werkuren of van het kantoor naar het station. Ook heel wat meteropnemers parkeren hun wagen op een rustige plek om met de vouwfiets, vrij van parkeerstress, hun ronde verder te zetten.

Eandis kiest voor de huur, onderhoud en herstel van zijn bedrijfsfietsen bewust voor sociale economie. Op die manier koppelt het bedrijf zijn duurzame mobiliteitsdoelstellingen aan de bevordering van tewerkstellingsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De vernieuwing van de fietsvloot is meteen ook de start van de samenwerking met de jonge coöperatieve vennootschap Bike&Co. Een logische stap, aangezien Bike&Co alle sociale fietsondernemingen die reeds hun diensten verleenden aan Eandis, in zijn netwerk heeft opgenomen.

Efficiënt vlootbeheer

Terwijl het onderhoud en herstel regionaal wordt behartigd door de Bike&Co-vennoten, zorgt Bike&Co voor centrale facturatie, administratie en rapportage. Voor Eandis betekent dit een stap naar efficiënter vlootbeheer en een vereenvoudigde administratie.

Ruim 80 medewerkers van Eandis mogen tijdens deze dagen hun nieuwe matzwarte fiets in gebruik nemen op 10 verschillende locaties. Een gelegenheid die vandaag extra in de verf werd gezet tijdens een feestelijk moment in de Antwerpse vestiging van Eandis in de Lamorinièrestraat.

3,5 miljoen duurzame kilometers

Eandis zal ook in de toekomst verder blijven inzetten op duurzame mobiliteit. Momenteel organiseert Eandis een Mobiliteitswedstrijd die nog tot 30 september loopt. De medewerkers in alle 14 vestigingen worden uitgedaagd om de ambitieuze doelstellingen te halen. 1500 deelnemers streven ernaar om 3,5 miljoen duurzame kilometers af te leggen en zo de CO2-uitstoot met 650 000 kilogram te verminderen. Bovendien is Eandis dit jaar opnieuw hoofdsponsor van Car Free Day, een actie die op 22 september plaatsvindt tijdens de Week van de Mobiliteit Daardoor zullen vast nog meer werknemers de fietskriebel te pakken krijgen.