Over Ons

Bike&Co is ontstaan op initiatief van koepelorganisatie Fiets&Werk. De zorg om het behoud van sociale tewerkstelling in combinatie met de groeiende interesse in bedrijfsfietsen, heeft geleid tot een nieuw samenwerkingsverband. Veertien sociale fietsondernemingen stapten in als vennoot van de coöperatieve en ondertekenden op 25 juni 2015 de oprichtingsakte.

Door deze interregionale  samenwerking vergroten de sociale fietsondernemingen hun klantenpotentieel en hoeven zij zich in de werving niet meer te beperken tot hun eigen logistieke regio. Dankzij vooraf gemaakte afspraken en gestandaardiseerde contracten kunnen grote ondernemingen met meerdere vestigingen rekenen op eenzelfde kwalitatief aanbod op het vlak van fietsen, onderhoud, herstel en optionele diensten in elke vestiging. We streven naar administratieve vereenvoudiging dankzij een centrale werking op het vlak van aankoop, opleiding, kwaliteitsbewaking, vlootbeheer, marketing en facturatie.

Als samenwerkingsvorm is er bewust gekozen voor een coöperatieve vennootschap mét sociaal oogmerk. Maatschappelijk en mensgericht ondernemen zit in onze genen. Dat we met ons aanbod ook nog eens duurzame mobiliteit promoten is niet meer dan logisch. Bike&Co is erkend door de Nationale Raad voor de Coöperatie.