dashboard

Slim vlootbeheer met slimme sloten

Beschikt uw organisatie over poolfietsen of denkt u erover om poolfietsen aan te schaffen? Bent u op zoek naar een eenvoudige oplossing voor de reservatie en het sleutelbeheer van je fietsvloot? Vraagt u zich soms af waar alle fietsen zich bevinden en of er voldoende beschikbaar zijn? Dit zijn herkenbare vragen waar Bike&Co een antwoord op kan bieden.

Bij Bike&Co kan u al terecht voor de leasing of de aanschaf van (elektrische) poolfietsen in combinatie met onderhoud, verzekering en pechhulp. Voortaan bieden we het slimme slot Axa E-RL Bluetooth aan als extra service.

Hoe werkt het? 

De poolfietsen worden uitgerust met het Axa E-RL slot en geregistreerd in de software. In deze software worden ook de parking spots gedefinieerd waar medewerkers hun rit kunnen starten en beëindigen. U bepaalt wie er mag gebruik maken van de fietsen. Eenmaal de fietsen fysiek op hun plaats staan, kan het deelsysteem in werking treden.

Uw medewerkers krijgen toegang tot de app zowel beschikbaar voor IOS en Android. Nadat ze ingelogd zijn krijgen zij via de app een zicht op de beschikbare fietsen in hun buurt. Hiermee kunnen ze het slot van de fiets openen, sluiten wanneer ze hun rit pauzeren of terug aangekomen zijn bij een van de fietsenstallingen van uw organisatie. Ook het reserveren van een fiets, kort voor aanvang, behoort tot de mogelijkheden. 

Meer zicht op het gebruik van de fietsen

Als verantwoordelijke voor het vlootbeheer in uw organisatie hebt u ten allen tijd zicht op het gebruik van de fietsen. U weet waar de fietsen zich bevinden, u hebt zicht op het aantal ritten, het aantal gebruikers, de gemiddelde duurtijd van een rit, welke de populairste vertrek- en aankomstplaatsen zijn, enz.. U hoeft zich niet meer af te vragen of de fietsen goed worden gebruikt en de aantallen voldoende zijn. Dat alles kan u terugvinden in een overzichtelijk dashboard. Bovendien hoeft u geen medewerker verantwoordelijk te stellen voor het sleutelbeheer en kunnen er ook geen sleutels verloren gaan.